Ambassadeurs

  Home     Ambassadeurs

Lidewij Welten werd vier keer Europees Kampioen Hockey, drie keer Wereldkampioen, won drie gouden medailles op de Olympische Spelen en één keer een zilveren. Daarnaast is ze in 2015 verkozen tot beste speelster van de wereld.

Lidewij is sinds 2015 ambassadeur van de Dirk Kuyt Foundation en haar topsportmentaliteit weet ze op mooie wijze in te zetten voor de sporters uit de doelgroep van de Dirk Kuyt Foundation.

Claire Petit is een 18-jarige Para Alpine skiester en een mooie inspiratiebron voor velen. Claire is geboren met een been dat 50% korter is dan het andere been. Ze loopt met een prothese en skiet op één been. 

Ze kwam voor het eerst in aanraking met wintersport toen ze als 6 jarig meisje op skivakantie ging, waarna ze elk jaar fanatieker werd en uiteindelijk ook mee ging doen aan wedstrijden. Sinds de zomer van 2019 woont en traint ze op Papendal om haar dromen in het skiën waar te kunnen maken. Haar doel is het behalen van de Paralympische Spelen 2026 in Milaan. 

Don’t dream your life, live your dream!

Noah had 1 grote passie, voetbal. Had helaas, want zijn droom om profvoetballer te worden heeft hij moeten loslaten. 

In de zomer van 2017 gaat hij voor het eerst zonder zijn ouders op vakantie, met 2 vrienden vertrekt hij naar Indonesië. Tijdens een dagtrip op scooters gaat het mis, hij komt met een harde klap tegen een boom aan. Een compartimentsyndroom is het gevolg. Medisch gezien zou dit makkelijk op te lossen zijn, echter is er geen adequate zorg. Uiteindelijk wordt zijn leven gered in Singapore, waar ze een deel van zijn been amputeren. 

Terug in Nederland pakt hij zijn leven op en een half jaar na de amputatie rent hij weer. 

Zijn droom: een medaille behalen op de Paralympische Spelen in 2024 en de snelste bladerunner worden. 

Jens is als profvoetballer begonnen bij ADO Den Haag, vervolgende zijn carrière bij FC Utrecht en kende zijn grootste successen bij Feyenoord. Met Feyenoord won hij de KNVB-Beker (2016, 2018) en de landstitel (2017). In het seizoen 2022-2023 keert hij na acht seizoenen Rotterdam terug naar FC Utrecht. 

Jens: “Ik ben ambassadeur van de Dirk Kuyt Foundation geworden, omdat ik het leuk vind om iets terug te doen voor de maatschappij. Het streven van de Foundation om mensen met een beperking ook te laten genieten van sport, spreekt mij erg aan.”

Pim (8 april, 1994)  is te vroeg geboren, waardoor hij hersenbeschadiging heeft opgelopen en een lichamelijke beperking heeft. Deze handicap is: cerebrale parese, ook wel spasme genoemd.  Dit wil zeggen dat hij spastisch is in zijn onderlichaam en niet goed kan lopen. Hij is erg gedreven in het zitskiën, handbiken en rollen, maar vindt het ook erg belangrijk dat andere mensen met een beperking gaan sporten en dat mensen zonder beperking een ander beeld krijgen van invalide personen. Als spreker wil hij daarom  zijn gedrevenheid en ervaringen in het hebben van een handicap graag overbrengen. Nieuwsgierig naar zijn verhaal? Kijk op zijn website.

Pim: “Het is voor mij een hele eer om mijn passie te mogen delen met en voor de doelgroep van de Dirk Kuyt Foundation en daar dan ook nog eens mijn verhaal bij mag gebruiken om anderen te kunnen motiveren.”

© 2023 Dirk Kuyt Foundation | door IDN