Nieuws

Terugblik Nationale TransFit Sportdag
Terugblik Nationale TransFit Sportdag
Terugblik Nationale TransFit Sportdag
Gepubliceerd op 30/05/2022

Op zaterdag 21 mei 2022 organiseerde Stichting Sport en Transplantatie, samen met studenten van het CIOS Rijn IJssel, de eerste TransFit Sportdag op de terreinen van het CIOS in Arnhem. Bijna 100 deelnemers waren aanwezig en ontdekten wat sport en beweging kan betekenen na een orgaan- of stamceltransplantatie.

Zo konden ze kennismaken met 10 verschillende sporten en door aanwijzingen van toekomstige sportleraren en de gesprekken met lotgenoten werden mogelijkheden en uitdagingen voetbaal. Het TransFit programma wil sport en beweging voor alle getransplanteerden in Nederland mogelijk maken. De sportdag is hier een belangrijk onderdeel van met als doel om de drempels voor sporten en bewegen na een orgaan- of stamceltransplantatie zo laag mogelijk te maken. 

De Nationale TransFit Sportdag wordt ondersteund door de Dirk Kuyt Foundation en namens de Foundation bracht ambassadeur Pim Brouwers een bezoek aan de dag. Wegens het grote succes zal de sportdag jaarlijks worden opgenomen in de evenementenkalender van TransFit.

En daar zijn wij natuurlijk ontzettend trots op!

 Bekijk hier de terugblik van 2022.